EORI  (Реєстрація та ідентифікація економічних операторів) – це загальноєвропейська система реєстрації та ідентифікації економічних операторів. Обов’язок для реєстрації економічних операторів встановлений в Регламенті (ЄС) No 952/2013 Європейського парламенту та Ради.

EORI код – це унікальний ідентифікаційний номер, який присвоюється підприємствам чи фізичним особам – підприємцям для митних цілей при реєстрації в Системі реєстрації та ідентифікації в ЄС, тобто в системі EORI.

EORI потрібен всім юридичним особам та ФОП хто планує здійснювати митну діяльність через кордон з Європейським Союзом.

 

Компанія «Юридичний Бізнес Консалтинг» надає консультації юридичним та фізичних особам щодо коду EORI.

EORI реєструється впродовж одного робочого дня –  вартість 2000 грн. 

Строк дії – безстроково.

Для отримання коду EORI потрібні:

  1. Виписка з ЄДР;
  2. Документ де написано Прізвище Ім’я По батькові латиницею;
  3. Назва підприємства латиницею (для юрособи);

Реєстрація EORI означає, що митний орган на митній території ЄС присвоює суб’єкту підприємницької діяльності унікальний номер, який буде служити загальним посиланням у його відносинах з митними органами по всьому ЄС.

Номер необхідно використовувати у ході проведення всіх економічних операцій та виконання митних формальностей на території ЄС, зокрема, номер EORI треба зазначати суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності у відповідних графах митних декларацій та перевізникам при здійсненні міжнародних вантажних перевезень.

 

Ключова мета системи EORI – прискорення митних процедур для юридичних і фізичних осіб, які займаються економічною діяльністю на території ЄС або беруть участь в митних операціях.

Також Вас можуть зацікавити наші послуги:

 

Чіп карта водія

Сертифікація транспортних засобів

Ліцензія на міжнародні перевезення автомобільним транспортом

Переобладнання транспортних засобів

Транспортні ліцензії

Отримання дозволів ЄКМТ